آموزش کامل نصب فروشگاه ساز پرستاشاپ در cPanel
سلام به همه ی دوستان همیشگی وان اسکریپت امروز وان اسکرپیت به در خواست کابران زیادی که آموزش کامل نصب فروشگاه ساز پرستاشاپ به کمک cPanel را قرار داده ایم و امیدوارم که این آموزش برای شما دوستان کابرد داشته باشد . خوب بریم سر اصل مطلب و اول از همه پرستا شاپ رو براتون معرفی کنیم
پرستاشاپ اسکریپتی بسیار قوی و رایگان که توسط سایت Prestashop.com ساخته شده است که با ویژگی Opensource بودن آن و کدنویسی قوی PHP از بهترین سیستم های فروشگاهی جهان به شمار می آید که در سال ۲۰۱۰ ، ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ موفق به دریافت جایزه بهترین فروشگاه ساز در جهان گردید. این سیستم فروشگاهی با قابلیت انعطاف پذیری بالا و استاندارد کدنویسی بسیار قوی و ویژگی های متحیر کننده خود به همراه SEO قوی با کنار زدن تمام رقبای خود بهترین سیستم فروشگاهی است با کنترل پنل مدیریتی خیره کننده ای که هر مدیر فروشگاهی در آرزوی آن بود.
و حالا می خواهیم که نصب این فروشگاه ساز رو به طور کامل و به صورت تصویری آموزش بدیم خوب شروع کنیم >
نکته: نصب پرستاشاپ در این آموزش به کمک ویژگیهای کنترل پنل cPanel تهیه شده است. اما انجام مراحل نصب هیچ وابستگییی به کنترل پنل خاصی ندارد و اگر هاست شما از PHP و MySQL پشتیبانی کند معمولاً مشکلی در نصب نخواهید داشت. کافی است با کنترل پنل هاست خود آشنا باشید و بدانید مراحل لازم در کنترل پنل را چگونه میتوانید انجام دهید.
گام نخست: ایجاد دیتابیس (پایگاه داده) و شناسهی کاربری مربوط به آن
برای نصب پرستاشاپ نیاز به یک پایگاه دادهی MySQL دارید. در کنترل پنل هاست خود در بخش مربوط به دیتابیس (database) یک پایگاه دادهی MySQL ایجاد کنید. برای آن یک شناسهی کاربری (user) و رمز عبور ایجاد کنید و اجازهی دسترس کامل به دیتابیس را به این شناسهی کاربری بدهید. اطلاعات نام دیتابیس، شناسه و رمز عبور آن را یادداشت کنید. در مراحل بعدی نصب به این اطلاعات نیاز خواهید داشت.
اگر کنترل پنل شما cPanel است به آن لاگین کنید. در بخش «Databases» گزینهی «MySQL Database Wizard» را انتخاب کنید. در صفحهی باز شده در گام نخست نامی برای دیتابیستان وارد کنید. بر روی «Next Step» کلیک کنید. در صفحهی بعد یک شناسهی کاربری و یک رمز عبور برای دیتابیس وارد کنید و در گام آخر پس از یادداشت اطلاعات دیتابیس، شناسه و رمز عبور با کلیک بر روی «All Privileges» دسترس کامل دیتابیس را به شناسهی کاربری بدهید. با کلیک بر روی «Next Step» مراحل ایجاد دیتابیس تکمیل میگردد.
شکل ۱- ایجاد دیتابیس
شکل ۲- ایجاد دیتابیس
شکل ۳- ایجاد شناسهی کاربری دیتابیس
شکل ۴- اعطای مجوز دسترس به دیتابیس
گام دوم: آپلود فایلهای پرستاشاپ روی هاست
۱- فایل زیپ شدهی پرستاشاپ را از می توانید که به طور مستقیم روی وان اسکریپت دانــــلود کنید.
۲- فایل زیپ شده را در هاستتان آپلود کنید. اگر میخواهید فروشگاهساز سایت اصلیتان باشد فایلها باید را در پوشهی روت هاستتان آپلود کنید. (نام این پوشه public_html یا www و درهاستهای ویندوز اغلب wwwroot است.) اگر میخواهید فروشگاهساز را در یک سابدومین نصب کنید پس از ایجاد سابدومین، فایلها را در پوشهی همنام سابدومینتان که داخل public_html قرار دارد آپلود کنید. (در هاستهای ویندوز اغلب یک پوشهی همنام سابدومین ایجاد میشود که برای خود یک wwwroot مستقل دارد و فایلها داخل این wwwroot قرار میگیرند.) حتماً فایل index.html یا هر فایل پیشفرض (default) دیگری یا تنظیمات (config) پیشفرضی را که در پوشهی روت هاست یا سابدومینتان میبینید حذف کنید.
برای آپلود فایلها بهترین راه اتصال به سرور هاست با استفاده از نرمافزارهای FTP است. (راهنمای آپلود فایل از طریق FTP با استفاده از نرمافزار Filezilla). راه دیگر آپلود فایل استفاده از ویژگی File Manager کنترل پنل است. برای آشنایی با نحوهی آپلود فایل در File Manager سیپنل این راهنما را میتوانید ببینید. مختصرش آن است که در File Manager به پوشهی public_html بروید، دکمهی Upload را از بالای صفحهی فایل منیجر بزنید و در صفحهی باز شده فایل را از روی کامپیوترتان برای آپلود انتخاب کنید.
۳- فایل زیپ شدهی پرستاشاپ را در کنترل پنل خود extract یا unzip کنید. برای این کار باید به File Manager کنترل پنل هاستتان بروید و فایل زیپ آپلود شده را پیدا کنید. در سی پنل کافی است بر روی فایل کلیک راست کنید و گزینهی Extract را انتخاب کنید. (در بعضی کنترل پنلهای دیگر این گزینه ممکن است به نام unzip باشد یا در بالای فایلمنیجر قرار داشته باشد.)
فایلهای extract شده باید مستقیماً در پوشهی public_html قرار بگیرند یا اگر میخواهید فروشگاه را روی یک سابدومین ایجاد کنید مستقیماً در پوشهی مربوط به آن سابدومین قرار بگیرند. بنابراین اگر پس از extract فایلها به جای چندین فایل و پوشهی جداگانه تنها یک پوشه به نام prestashop مشاهده کردید باید محتوای آن پوشه را به داخل پوشهی روت (public_html) یا پوشهی سابدومین انتقال دهید. برای این کار در سی پنل به داخل پوشهی prestashop بروید و همهی فایلها و پوشهها را انتخاب کنید (select all) و با انتخاب گزینهی move به مسیر (public_html/) انتقال دهید.
۴- میتوانید فایل زیپ اصلی را حذف کنید. اما بد نیست این فایل را مدتی نگه دارید و پس از تکمیل مراحل نصب وقتی مطمئن شدید به آن نیازی ندارید آن را delete کنید.
گام سوم: نصب پرستاشاپ
آدرس سایت یا سابدومین خود را در نوار آدرس مرورگر وارد کنید. پس از بالا آمدن سایت صفحهی نصب پرستاشاپ پیش روی شما خواهد بود.
۱- انتخاب زبان: فارسی یا انگلیسی را بسته به مخاطبان سایتتان انتخاب کنید. اگر فارسی را انتخاب کنید صفحه راستچین خواهد شد. بر روی دکمهی «بعدی» کلیک کنید.
۲- موافقتنامه: احتمالاً قصد مطالعهی شرایط و ضوابط موافقتنامه را ندارید. تیک «من با شرایط و ضوابط زیر موافق هستم» را بزنید. تیک «موافقم با ارسال اطلاعات پیکربندی خود…» را نزنید. به مرحلهی «بعدی» بروید.
۳- سازگاری با سیستم: نصاب پرستاشاژ سازگاری هاست شما را با پرستاشاژ بررسی میکند. همهی موارد باید تیک سبزرنگ خورده باشند و پیغام «PrestaShop compatibility…been !verified» را باید ببینید. در این صورت به مرحلهی «بعدی» بروید.
اگر چنین نیست باید بررسی کنید و هر کدام از تنظیمات را که مشکل دارد از طریق کنترل پنل هاست، شرکت هاستینگ، یا سرور هاست خود رفع مشکل کنید. پس از رفع مشکل بر روی «اطلاعات را بازبینی کن» در پایین صفحهی نصب کلیک کنید هر گاه کادر سبزرنگ پیغام «!PrestaShop compatibility…been verified» را دیدید میتوانید به مرحلهی بعد بروید.
۴- پیکربندی سیستم: اطلاعات دیتابیس را که در گام یک یادداشت کردید -شامل نام دیتابیس، شناسهی کاربری دیتابیس و رمز عبور شناسه- اینجا وارد کنید. تنها کادرهای را که در شکل مشخص شده تکمیل کنید.
۵- پیکربندی فروشگاه: اطلاعات فروشگاه را مانند شکل زیر وارد کنید. اطلاعات ضروری با علامت ضربدر سرخرنگ مشخص شدهاند. این موارد شامل انتخاب یک نام برای فروشگاه، انتخاب کشور، و انتخاب ساعت (Asia/Tehran) میشود.
در بخش پایین صفحه اطلاعات مدیر فروشگاه را وارد کنید. یک نام و نام خانوادگی برای خود وارد کنید. یکی از آدرسهای ایمیلتان را که میخواهید ایمیلهای مربوط به فروشگاه را با آن دریافت کنید در کادر مربوط وارد کنید. برای لاگین به پنل مدیریت فروشگاه نیز از این آدرس ایمیل به عنوان نام کاربری استفاده خواهید کرد. رمز عبور مورد نظرتان برای ورود به پنل مدیریت را دو بار در کادرهای مربوط وارد کنید. تیک عضویت در خبرنامه را بردارید. اطلاعات نام کاربری (ایمیل) و رمز عبور را به خاطر بسپرید یا یادداشت کنید. به مرحلهی «بعدی» بروید.
۶- فرآیند نصب: پیشرفت مراحل نصب را میتوانید در این صفحه ببینید. آن را نبندید تا نصب تکمیل شود. پیغام «کار نصب به پایان رسید» نشانهی اتمام نصب است.
۷- حذف پوشهی نصب (install): به File Manager سیپنل خود بروید و در پوشهی public_html یا پوشهی اصلی سابدومین پوشهی install را پیدا و delete کنید.
۸- آدرس پنل مدیریت: حالا در مرورگرتان با کلیک بر روی لینک «فروشگاه خود را مدیریت کنید» میتوانید به پنل مدیریت فروشگاهتان دسترس پیدا کنید. به نوار آدرس مرورگر خود دقت کنید. مسیر دسترس به پنل مدیریت شما به صورت ****yoursite.com/admin است که به جای ستارهها تعدادی عدد قرار دارد. این مسیر را یادداشت کنید و از این به بعد برای ورود به پنل مدیریت سایتتان از آن استفاده کنید. اگر هم فراموشتان شد کافی است در فایل منیجر سیپنلتان نام پوشهی ادمین را ببینید:
در شکل بالا نام پوشهی ادمین به admin4619 تبدیل شده و آدرس پنل مدیریت yoursite.com/admin4619 است. این کار به دلایل امنیتی و برای حفاظت از فروشگاه شما انجام میشود. آن را یادداشت کنید. اگر زمانی فراموشش کردید در سیپنل نام پوشه را به admin تبدیل کنید. در اولین باری که صفحهی پنل مدیریت را باز کنید یک عدد تصادفی جدید به آدرس پنل ادمینتان افزوده خواهد شد و میتوانید از آن به عنوان آدرس ادمین جدیدتان استفاده کنید. از این روش میتوانید برای تغییر دورهای آدرس پنل ادمین و محاقظت بیشتر از فروشگاه خود استفاده کنید.
و در اخراگر نام دامنه یا سابدومینتان را در مرورگر وارد کنید فروشگاه خود را مشاهده میکنید. امیداوارم که برای شما دوستان کابرد داشته باشه
این اسکریپت اوپن سورس نیست و کد شده
ممنون بابت اطلاع رسانی تون
باسلام.
مراحل را انجام دادن،اما مرحله سه نمیاد؟
چکار کنم؟
دوست عزیز دوباره از اول شروع کن مشکلی نداره و میاد
موفق باشید
با سلام و تشکر از مطالب مفید و آموزش کاربردی این اسکریپت
این اسکریپت از اصلی فارسی را ساپورت می کند یا توسط ایرانیان فارسی شده است.
سلام دوست عزیز
این اسکریپت فارسی رو پشتیبانی میکنه
موفق باشید
سلام خسته نباشید
من هنگامیکه میخوام فایل زیپ رو اپلود کنم ارور زیر رو میزنه
eror to conect to backend
ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام
دوست عزیز یک باره دگیر اسکریپت رو نصب نماید مشکل شما حل میشود
چون اسکریپت بدون مشکل هستش
موفق باشید
اوکی جالب بود
سلام.خسته نباشید.من در زمان نصب پرستاشاپ با این خطا مواجه میشم :
http://uupload.ir/files/on64_1.png
میشه راهنمایی کنید
دسترسی را به ۷۷۷ تغییر دهید
باسلام
وقتی که فایل زیپ رو آپلود میکنم اکسترکتextract ،نمیشه ضمنا فایل زیپ بدون پسورد هست،اگه میشه سریع راهنمایی کنین
ممنون
آدرس سایت وان اسکریپت با www. بدون http://
سلام من وقتی وارد دامین میشم قسمت نصب پرستا نمیاد چیکارکنم
مرسی از توضیحات بسیار خوبتون
آغا دم شما گرم مرسی کمک کرد.
خیلی آموزش خوب و جامعی بود…ممنون
سلام وقت تون بخیر و ممنون بابت پست خوبتون. کسی میتونه به من کمک کنه؟ من چطور می تونم به سورس کد پرستاشاپ دسترسی داشته باشم البته از سی پنل. میخام ابعاد پیش فرض بنر هدر رو تغییر بدم.
سلام عرض ادب
آقا خیلی ممنون خیلی کمکم کردین مرسی
ممنون خیلی عالی بود
درود بر شما و خسته نباشید ممنون از سایت خوبتون.شرمنده بنده تازه وارد هستم ضفحه پیکربندی سیستم ادرس سرور پایگاه داده و نام پایگاه داده چه گزینه هایی باید بنویسیم.یکم میشه توضیح بدید ممنون میشم
عالی
ممنون از آموزش عالیتون
سلام.تو مرحله فرایند نصب ۱۲% گیر می کنهومشکل از چیه؟
ممنونم از نظر پیشنهاد شما بسیار عالی بود